Over ons

Met Hillhout geniet je het hele jaar door. Daar heb je niet per se een tuin van enorme afmeting voor nodig. Want de kracht van Hillhout is juist dat wij jou in staat stellen je tuin optimaal te benutten en elk seizoen volop mee te beleven.

Dit doen we niet alleen met fraaie overkappingen die je langer van het buitenleven laten genieten. Maar ook met handige tuinkasten, sierlijke bloembakken en romantische tuinhuisjes waarmee je een perfect ingerichte buitenplaats om te kokkerellen en eindeloos na te tafelen creëert. Wat, hoe en waar je het wilt. Eventueel begrenst met een originele schutting die je nergens anders zult tegenkomen.

Bovendien investeer je met Hillhout in kwaliteit. In kwaliteit van leven, duurzaamheid en milieu. Waarden waar we als Hillhout al jarenlang op inzetten. Met het nodige succes, want wat in 1970 begon als een eenmanszaak in houten tuinhekken is uitgegroeid tot een internationaal en trendsettend merk. Daar zijn we natuurlijk trots op. Voor alle productinformatie, advies en overige informatie kan je terecht bij de Hillhout dealer. Alle dealeradressen staan op deze site. Heb je leuke suggesties of bijvoorbeeld mooie foto's van Hillhout producten mail dan naar: info@hillhout.nl.

Onze geschiedenis

Wat in 1970 is gestart als eenmanszaak met het importeren en verkopen van houten tuinhekken op een terrein van ca. 200 m² is inmiddels uitgegroeid tot een productie- en handelsonderneming in houten tuinartikelen, internationaal bekend om de hoge kwaliteit en vergaande service. De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam Hillhout. Hillhout is trendsettend in tuinen in Nederland en in vele andere landen in Europa. In Nederland en België werkt Hillhout samen met een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk. Per januari 2014 maakt Hillhout onderdeel uit van Woodvision B.V. 

Wat mag je van ons verwachten?

Kwaliteit

Onze producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Iedere productfase kent daarom een strenge controle op maatvoering, constructie, beschadigingen en op de juiste verpakking en wijze van transport.

Opbouwtips

Handige tips voor het plaatsen van schuttingen, deuren, hekken en poorten, maar ook voor het aanleggen van een houten terrasvloer.

Maatwerk

Van Hillhout mag je extra service verwachten zoals bijvoorbeeld maatwerk. Heb je bijvoorbeeld een andere afmeting of indeling overkapping of blokhut nodig? Dan maakt Hillhout dit mogelijk. Maak een omschrijving en schets, geef duidelijk aan waar ramen en/of deuren moeten komen en bespreek dit met je Hillhout dealer. De dealer neemt dan contact met ons op en ontvangt een prijsopgave.

Duurzaamheid

We staan er niet altijd bij stil, maar voor alle producten die wij kopen is veel energie verbruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO2-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doet Hillhout er alles aan om zo groen mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor gecertificeerd hout.

  • Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieuvriendelijk omdat er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken;
  • Hout slaat CO2 op en houdt het vast;
  • Het hout van Hillhout is gecertificeerd en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor enorm veel CO2 aan de lucht.
  • Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar.

FSC®/PEFC™ gekeurd

Hout is een veel gebruikte grondstof. Dit betekent dat hiervoor veel bomen worden gekapt. Wij willen u als klant kunnen garanderen dat het hout wat wij voor onze producten gebruiken uit goed beheerde bossen afkomstig is. Door middel van het FSC® of het PEFC™ keurmerk kunnen we dit.

FSC® is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Dit keurmerk waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch leefbaar bosbeheer. PEFC / 30-31-093

Verduurzaming

Hillhout staat voor duurzame producten. Daarom wordt veel van ons hout geïmpregneerd. Wanneer het KOMO vignet bij een product staat, is deze onder KOMO-keur geïmpregneerd en daarmee beschermt tegen schimmels en houtrot.

Geïmpregneerd hout voldoet aan de KOMO-voorwaarden, waardoor het langduriger beschermd is tegen schimmel en houtrot. Het hout wordt geïmpregneerd, in eigen beheer, door middel van de vacuüm- en drukmethode. Alleen de producten waarbij dit logo staat zijn KOMO-keur geïmpregneerd. Meer informatie over onze houtverduurzamingsmiddelen; Houtverduurzaming-2017

CE-normering speeltoestellen

Onze speeltoestellen voldoen aan de eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming, zoals gesteld in de van toepassing zijnde EU-richtlijnen.    

Let op! Onze speeltoestellen zijn alleen bestemd voor particulier gebruik buitenshuis. Alleen geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar, onder toezicht van volwassenen, maximaal gewicht per gebruiker: 50 kg. Plaatsen op een vlakke ondergrond en bij voorkeur op een schaduwrijke plek.

Advies over hout

Hout is een prachtig natuurproduct met haar specifieke eigenschappen. Naast dat hout van Hillhout bijzonder duurzaam is, is het ook een uitstekend materiaal voor gebruik in de tuin.

De planken vertonen scheuren. Is dat normaal?

Hout is een natuurproduct dat onder invloed van bijvoorbeeld de klimatologische omstandigheden kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes zijn niet te voorkomen, maar beïnvloeden in principe de kwaliteit van het hout niet.

Het hout vertoont hars. Is dat normaal?

Door de natuurlijke eigenschappen van naaldhout kan het hout hars bevatten. Dit is een normaal verschijnsel. Het is mogelijk eventuele druppels voorzichtig weg te schrapen of met terpentine te verwijderen.

Moet ik geïmpregneerd hout onderhouden?

Het is voor de weerstand tegen aantasting niet nodig om verduurzaamd (geïmpregneerd) hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal opgeschilderd hout van kleur veranderen door de invloed van ultraviolet in het zonlicht en op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan.

Er is kleurverschil zichtbaar op het hout, is dit normaal?

Bij het verduurzamen (impregneren) worden diverse kleurpigmenten in het hout ingebracht. Afhankelijk van het hout en van de opslag komen deze pigmenten boven. Deze kleurverschillen zullen onder invloed van zonlicht langzaam verdwijnen.

Aandachtspunten

Hieronder een aantal aandachtspunten m.b.t. onze Hillhout producten.

Afmetingen / constructie

Alle maten zijn bij benadering aangegeven. Hout is een natuurproduct en daarom nooit exact wat betreft maatvoering.
Constructie-, materiaal- en modelwijzigingen zijn voorbehouden.

Kleur

Foto’s kunnen afwijken van de werkelijkheid. De kleuren van onze producten kunnen afwijken van de kleuren op de foto's. Hout is een natuurproduct dus niet kleurvast en bovendien wordt het zachthout verduurzaamd wat ook invloed heeft op de kleur.

Actueel

Hillhout streeft naar een zo actueel mogelijk website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig of zelfs onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Wij behouden ons het recht voor om materialen te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling.

Prijs

Genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen inclusief BTW.

Copyright ©

Niets op deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hillhout openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd, waaronder begrepen het reproduceren door middel van druk, offset, fotokopie of microfilm of in enige digitale, elektronische, optische of andere vorm of (en dit geldt zo nodig in aanvulling op het auteursrecht) het reproduceren ten behoeve van een onderneming, organisatie of instelling of voor eigen oefening, studie of gebruik welk(e) niet strikt privé van aard is of voor het overnemen in enig dag-, nieuws- of weekblad of tijdschrift (al of niet in digitale vorm of online) of in een RTV-uitzending. 

 

Vind een dealer

Bijna alle artikelen van Hillhout zijn op voorraad bij onze dealers. Vind ze hier.